FOQUES

Professora: Inma Benedico


LES FOQUES


Les foques són la família de carnívors més adaptada a la vida aquàtica. Estan estretament emparentades amb els lleons marins i es distingeixen fàcilment per l’absència d’orelles i per arrossegar les potes al darrere quan es desplacen sobre terra en lloc d’utilitzar-les per caminar.

Com són? Tenen la pell gruixuda i algunes tenen uns ullals molt llargs per triturar els caragols i els mol·luscos. Poden arribar a pesar 150 kg el mascle i 130 kg la femella, medeixen 130 cm la femella i 160cm el mascle. Viuen fins a 20 anys el mascle i 30 la femella.

Com es reprodueixen? Són mamífers. Els mascles tenen un important desfet en l’època de reproducció perquè es barallen amb altres mascles per conquistar la femella. Es reprodueixen a l’estiu.

Com respiren? Respiren per la boca i el nas.


De què s’alimenten? Mengen pops, calamars, musclos i crustacis.


On viuen? La majoria de foques viuen als oceans més freds del planeta. Però ni ha per tots els oceans, fins i tot les podem trobar en alguns grans llacs freds.

Per què són una espècie en perill d’extinció? La foca es un animal que està en perill d’extinció perquè els caçadors les volen per la seva pell. Al  Canadà és  on hi ha mes matança de foques perquè el govern no fa res per parar-ho. Es calcula que per any maten 350.000 foques i  que en tres anys es maten un milió. El pitjor és que per no fer forats a la pell de les foques no les maten amb pistoles sinó que agafen pals y li donen cops fins que es moren, per  tant sofreixen més.

Què podem fer per salvar-les? Doncs que la gent no les caci, no contaminar el mar, perquè elles viuen allà i cuidar-les.

Text elaborat per l’alumna de 1r d’ESO Glòria Pompido. 

CARTA A LA TRIPULACIÓ 
DEL VAIXELL SPIRIT OF HUNGARY



Hi Nandor Fa and Conrad Colman,

How are you? We are very fond of you. We want to see you in Barcelona as soon as possible!

Don’t worry about being the last ones to arrive because we know that you are the best too. Now, the most important thing is to finish the race safely.

In Canet de Mar there are a lot of people waiting for you! Good luck!

Text by Glòria Pompido, Institut Lluís Domènech i Montaner, Canet de Mar, Seal group. 

CREATIVITAT I PROJECTE DE RECERCA VITAL

El dia 15 d’abril l’alumnat de 1r d’ESO del grup de les Foques va fer, en grups cooperatius, una pluja d’idees per reflexionar de manera creativa sobre els aprenentatges realitzats durant el seu propi viatge de seguiment de la regata. Aquesta activitat està relacionada amb la preparació del seu projecte de recerca del tercer trimestre, en aquest cas més vivencial. És interessant destacar que els grups cooperatius han estat diferents a cada trimestre, per la qual cosa l’alumnat té ara una ocasió novadora de reflexionar i compartir les seves impressions.    



Dies 08/04/14 i 15/04/15: 
Estudiem els pirates i corsaris del món i del Maresme


Dia 06/05/15: Participem a la campanya Clean-Up Europe





EQUIPS COOPERATIUS

M.A.G.

Tripulació: Glòria Pompido (capitana), Marc Fernández (oficial de pont o pilot), Adaya García (oficial de comunicacions).










Logotip:



Títol del projecte de recerca: Travelling with friends
Pregunta que volem respondre: 
Conclusions:

POSEIFOQUES

Tripulació: Marc Sardà (capità), Mariona Hernández (oficial de pont o pilot), Nil Ubanell (nostramo o contramestre), tot el grup (oficial de comunicacions).


Logotip:
Títol del projecte de recerca: La nostra Barcelona World Race
Pregunta que volem respondre: Com ha estat la nostra experiència de la Barcelona World Race?
Conclusions:

L'ILLA PERDUDA

Tripulació: Sergi Masvidal (capità), Edgar Montejo (oficial de pont o pilot), Darío Parera (nostramo o contramestre), Guillem Tarragó (oficial de comunicacions).


Logotip:


Títol del projecte de recerca: La volta al món sense sortir de casa
Pregunta que volem respondre: Com podríem sortir d'una illa perduda amb els coneixements de la Barcelona World Race?
Conclusions:

TRAVELLING AROUND THE WORLD

Tripulació: Mohamed Ammarti (capità), Lídia Villa (oficial de pont o pilot), Cristian Ristea (nostramo o contramestre), Laura Oliver (oficial de comunicacions), Víctor Jiménez (grumet).
Logotip:
Títol del projecte de recerca: 
Pregunta que volem respondre: 
Conclusions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada